1. okt 2015 Nyhedsbrev fra FOODobserver.dk
FOODobserver


Forsiden
 




Hold dig opdateret om branchens vigtige begivenheder:

 

Find tidligere omtaler ved kvit og frit at søge på ord eller navne i:
 

 

Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:

 PACKobserver.dk

 


Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.

Fra tema Råvarer

Tang er den næste store mulighed for snackproducenter

01.10.15: Tang er et sjældent eksempel på en mulighed for at komme ind på dag ét i et nyt vækstmarked for snacks. Det forudser New Nutrition Business, der peger på at salg af tangsnacks i USA allerede overhaler dem af grønkål.

Læs mere

”Færdige” burgere er ikke altid bakteriefri

30.09.15: At afgøre om en burger er gennemstegt ved kun at se på farven er næsten umuligt, når det gælder burgere, som er fremstillet af hakket oksekød pakket i modificeret atmosfære. Kødfarsen skifter nemlig farve meget hurtigere, så den ser gennemstegt ud. Det betyder at burgere kan se færdige ud, selvom temperaturen stadig er for lav til at dræbe skadelige bakterier. Det viser forskning foretaget ved Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU).

Læs mere

Certificerede fisk og skaldyr i alverdens IKEA'er

28.09.15: I forgangne uge præsenterede møbelgiganten Ikea nyheden om, at alle fisk og skaldyr, som sælges og serveres i virksomhedens varehuse kommer fra bæredygtige og ansvarlige kilder med ASC- eller MSC-certificering. Tiltaget repræsenterer det næste skridt i retning af en bredere vifte af sundere og mere bæredygtig mad hos virksomheden. Og med over 23 forskellige certificerede arter på virksomhedens 47 markeder, bliver Ikea ifølge egne oplysninger den fødevareaktør i verden, der tilbyder flest varianter af certificeret fisk og skaldyr. Over 600 millioner kunder har nu adgang til det miljømærkede sortiment.

Læs mere

Økologien stormer frem i storkøkkenerne

17.09.15: Der blev brugt langt flere økologiske råvarer i landets storkøkkener, restauranter og cateringvirksomheder i 2014 end året før. Salget er steget med en tredjedel viser helt nye foodservicetal fra Danmarks Statistik. Vi kan forvente endnu en stigning i 2015, mener Landbrug & Fødevarer.

Læs mere

Flere øko-svin på vej

17.09.15: Mangel på råvarer har været den største udfordring for Europas største leverandør af økologisk kød i det seneste år. Men en række initiativer for at øge mængden af økologiske grise i Danmark begynder at bære frugt.

Læs mere

Fra tema Ingredienser
Fra tema Færdigvarer
Ændring af dit abonnement
Afmeld nyhedsbrev
FOODobserver.dk • Telefon: +45 39 69 43 21 • Email: info@foodobserver.dk
Udgives af GINI·com • Pilegårdsvej 48 • DK-2860 Søborg