Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
01.10.15: Danish Crowns CEO gennem 27 år Kjeld Johannesen har valgt at fratræde pr. 1. april 2016. Medio november i år tiltræder hans efterfølger Jais Valeur, der kommer fra et job som Executive Vice President hos Arla Foods, for at skabe den bedst mulige overgang.
Læs mere
01.10.15: Dagrofa justerer koncernstrategien og fokuserer udelukkende på detailhandel fremover. Væksten i koncernen skal accelereres, og man planlægger kraftige investeringer, der skal komme købmændene og kæderne Meny, Kiwi, Spar, Min Købmand og Let-Køb til gode.
24.09.15: Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild, er valgt til posten som præsident for den store fælleseuropæiske landbrugsorganisation COPA, der repræsenterer 23 mio. europæiske landmænd og deres familier. Valget fandt sted her til aften i Bruxelles.
01.10.15: Tang er et sjældent eksempel på en mulighed for at komme ind på dag ét i et nyt vækstmarked for snacks. Det forudser New Nutrition Business, der peger på at salg af tangsnacks i USA allerede overhaler dem af grønkål.
30.09.15: At afgøre om en burger er gennemstegt ved kun at se på farven er næsten umuligt, når det gælder burgere, som er fremstillet af hakket oksekød pakket i modificeret atmosfære. Kødfarsen skifter nemlig farve meget hurtigere, så den ser gennemstegt ud. Det betyder at burgere kan se færdige ud, selvom temperaturen stadig er for lav til at dræbe skadelige bakterier. Det viser forskning foretaget ved Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU).
28.09.15: I forgangne uge præsenterede møbelgiganten Ikea nyheden om, at alle fisk og skaldyr, som sælges og serveres i virksomhedens varehuse kommer fra bæredygtige og ansvarlige kilder med ASC- eller MSC-certificering. Tiltaget repræsenterer det næste skridt i retning af en bredere vifte af sundere og mere bæredygtig mad hos virksomheden. Og med over 23 forskellige certificerede arter på virksomhedens 47 markeder, bliver Ikea ifølge egne oplysninger den fødevareaktør i verden, der tilbyder flest varianter af certificeret fisk og skaldyr. Over 600 millioner kunder har nu adgang til det miljømærkede sortiment.
17.09.15: Der blev brugt langt flere økologiske råvarer i landets storkøkkener, restauranter og cateringvirksomheder i 2014 end året før. Salget er steget med en tredjedel viser helt nye foodservicetal fra Danmarks Statistik. Vi kan forvente endnu en stigning i 2015, mener Landbrug & Fødevarer.
17.09.15: Mangel på råvarer har været den største udfordring for Europas største leverandør af økologisk kød i det seneste år. Men en række initiativer for at øge mængden af økologiske grise i Danmark begynder at bære frugt.
01.10.15: I dag må man i mange brancher forholde sig til en stigende individualisering. Flere og flere forbrugere ønsker "tilpassede" produkter. Dette giver visse udfordringer for fødevare- og drikkevareindustrien, blandt andet når det gælder smagskompositioner. Det påpeger den tyske specialist i smagstilsætninger Wild Flavors & Specialty Ingredients, der følger tendenserne nøje.
24.09.15: Arla har i de seneste par år allerede fjernet 500 tons sukker fra sine yoghurter og sænket saltindholdet i Danbo-ostene med 11 procent som led i at skærpe ernæringsprofilen på andelsmejeriets produkter. Og nu er turen kommet til minimælken, der er forbrugernes foretrukne mælk. Virksomheden ændrer fedtprocenten fra 0,5 procent til 0,4 procent.